Eindverslag Material Xperience 2017

De 12e editie van Material Xperience vond plaats van 6 – 10 februari 2017 in Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met BouwBeurs. Ieder jaar houdt Materia (organisator van Material Xperience) een enquête onder de bezoekers van de beurs. In totaal hebben 501 bezoekers de enquête beantwoord. Onderstaand vind je de belangrijkste resultaten op een rijtje.

 

“Verscheidenheid aan materiaal-toepassingen was zeer breed; ik was onder de indruk”

 

In totaal bezochten 24.013 creatieve professionals deze materialenbeurs. Bijna drie kwart (73,5%) van hen zijn betrokken bij het beslissingsproces binnen hun organisatie.

Beoordeling

In zijn algemeenheid is Material Xperience door de bezoekers beoordeeld met een 7,6. Dit is 0,2 punt hoger dan de beoordeling van de vorige editie die gelijktijdig met BouwBeurs plaatsvond in 2015.

 

“Veel zinvolle nieuwe contacten opgedaan; verschillende samples zijn onderweg naar ons”

 

Ook de onafhankelijke Materia-tentoonstelling is beoordeeld met een 7,6. Deze tentoonstelling bestaat uit de meest vernieuwende en opzienbarende materialen die het afgelopen jaar door de Materia-redactie zijn gescout. Het sprekersprogramma omvatte ook dit jaar gerenommeerde keynote sprekers, waaronder Raffaello Galiotto, Gregor Zimmermann en Rob Nijsse. Bij bijna driekwart van de bezoekers (72%) scoorde het sprekersprogramma een goed of een uitstekend.

 

“Een pareltje onder de beurzen”

 

Nieuw deze editie was de ‘Materia Quiz’, waarin iedere dag twee materiaalgroepen centraal stonden. Tijdens de quiz werden vragen over innovatie, duurzaamheid en toepassingen beantwoord door materiaal-experts, architecten én het publiek. Twee derde van de bezoekers (63%) beoordeelde de quiz met een goed of een uitstekend.

 

“Ik heb veel gezien en met veel verschillende fabrikanten contact gelegd”

 

Sectoren en Functies

Ruim een derde (35%) van de bezoekers van Material Xperience 2017 is werkzaam voor een architecten-, ontwerp, ingenieurs- of ander adviesbureau. Daarnaast is een kwart (25%) van de bezoekers directeur/DGA en is een derde (31%) werkzaam als ontwerper/adviseur of projectleider.

 

“Mijn creativiteit is in mijn hoofd gaan bruisen”

 

Terugkerende bezoekers

Tevens is aan bezoekers gevraagd of zij Material Xperience 2017 ook bezocht zouden hebben als deze niet gelijktijdig met BouwBeurs had plaatsgevonden. Drie kwart (74%) van de respondenten geeft aan Material Xperience ook bezocht te hebben als deze niet gelijktijdig met BouwBeurs had plaatsgevonden. Daarnaast geeft 79% van de respondenten aan van plan te zijn Material Xperience volgend jaar ook weer te bezoeken.

 

Material Xperience 2018

De volgende editie van Material Xperience vindt medio maart plaats in 2018. Meer informatie over locatie, data en tickets wordt binnenkort op materialxperience.nl gepubliceerd.