Contact

 

We hebben ons uiterste best gedaan om al je (mogelijke) vragen te beantwoorden in dit Material Xperience 2018 exposantenhandboek. Mocht je na het lezen ervan nog steeds (specifieke) vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze Operations Manager Michel Oud m.oud@materia.nl 0f 06 – 24 34 85 81 (telefonisch alleen tijdens kantooruren, op- en afbouw en openingstijden beurs).

Catalogus & promotie

 

Als onderdeel van jullie deelname aan Material Xperience, publiceren we jullie bedrijfs- en productinformatie in de gedrukte bezoekerscatalogus (oplage 5.000) en op de Material Xperience-website. Hiervoor ontvangen we graag de volgende gegevens:

 

 

Gebruiken jullie Material Xperience om een noviteit te lanceren?

Laat het ons weten, zodat we jullie noviteit extra onder de aandacht kunnen brengen in onze nieuwsbrieven en op social media!

 

Wil je ook onze extra promotiemiddelen voor de beurs inzetten?

Het succes van jullie beursdeelname kunnen jullie vergroten met bijvoorbeeld een publicatie van jullie noviteit(en) in de Material Xperience Webspecial (noviteitennieuwsbrief, 20.000 abonnees) of met een advertentie in de officiële beurscatalogus (oplage 5.000).

 

Klik hier om deze extra promotiemogelijkheden te bestellen.

Toegang, betaling en badges

 

Opbouwbadges

Voor het opbouwen van jullie stand zijn opbouwbadges nodig. Deze opbouwbadges zijn op de opbouwdag (zie timetable) op te halen bij het organisatiekantoor (zie plattegrond). LET OP: de opbouwbadges worden uitsluitend afgegeven als de factuur volledig is voldaan.

 

Standbemanningsbadges

Tijdens de beursdagen zijn standbemanningsbadges nodig. Deze zijn persoonsgebonden (en expliciet niet bedoeld voor jullie gasten, daarvoor gebruiken jullie de uitnodigingskaarten/-link!) en kun je hier gratis bestellen. LET OP: de standbemanning-badges kunnen in het organisatiekantoor worden opgehaald na oplevering van jullie stand (zie hoofdstuk “Standpresentatie”.

Locatie, Route en Parkeren

 

Material Xperience vindt van 13 tot en met 15 maart 2018 plaats in Hal 1 van Ahoy Rotterdam, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam.

 

 

Parkeerabonnementen exposantenparkeerplaatsen

Op P1 een beperkt aantal exposantenparkeerplaatsen beschikbaar. Driedaagse parkeerabonnementen voor de exposantenparkeerplaatsen kun je hier bestellen. LET OP: de parkeerabonnementen ontvang je per e-mail.

Zorg ervoor dat je ALTIJD je parkeerabonnementen gebruikt om op P1 te komen, doe je dat namelijk niet, dan dien je een losse uitrijkaart te kopen om van het parkeerterrein af te komen!

 

Overige parkeervoorzieningen

Parkeren is ook mogelijk op P4. Je betaalt bij Ahoy € 13,- (dagtarief) voor een personenauto.

 

Parkeren tijdens op- en afbouw

Parkeren op P4 is tijdens op- en afbouwtijden (zie timetable) gratis.

Exposantenborrel

 

Op dinsdag 13 maart vindt van 18:30 tot 19:30 uur de exposantenborrel plaats in de Exhibitors’ Lounge. Alle exposanten en eventpartners zijn van harte welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de deelnamemogelijkheden voor Material Xperience 2019 gepresenteerd en reiken wij de Exhibitors’ Awards uit.

 

Exhibitors’ Awards

We belonen de exposant met de meest effectieve marketingcampagne (meeste voorgeregistreerde bezoekers, peildatum 13 maart 10:30 uur) met een Materia-mediapakket ter waarde van € 3.500,- en de exposant met de meest originele marketingcampagne met een Materia-mediapakket ter waarde van € 1.750,-. Voor het inzenden van jullie campagne, klik hier.

Avondopening

 

Material Xperience is op woensdag 14 maart geopend tot 20:30 uur. Aan avondeten voor jullie standbemanning is gedacht. Tussen 17:30 en 19:00 uur serveren we een exclusief 3-gangen exposantenbuffet in de Exhibitors Lounge. Tegen een kleine meerprijs kunnen jullie dinerbonnen bestellen voor jullie standbemanning. Dinerbonnen kunnen niet met de cateringcard worden betaald. LET OP: de dinerbonnen kunnen in het organisatiekantoor worden opgehaald na oplevering van jullie stand (zie hoofdstuk “Standpresentatie”).

 

Hebben jullie een pluspakket afgenomen (controleer hier)? Dan is het exposantenbuffet voor jullie standbemanning inbegrepen. Het aantal dinerbonnen dat jullie ontvangen is afhankelijk van welk type stand jullie hebben gekozen (bekijk hier) jullie aantal dinerbonnen).

Hotel

 

Reserveer je verblijf op tijd en gebruik deze link voor de beschikbaarheid van hotels in de buurt van Ahoy Rotterdam.

Internet

 

Tijdens Material Xperience is gratis WiFi internet beschikbaar. Aan deze gratis service kunnen geen rechten worden ontleend, de kwaliteit is sterk afhankelijk van het aantal gebruikers en niet geschikt voor professioneel gebruik. Heb je een stabiele internetverbinding nodig voor jullie beursdeelname? Dan adviseren we je hier een WiFi-voucher te bestellen voor toegang tot het professionele WiFi-netwerk.

 

Hebben jullie een pluspakket afgenomen (controleer hier)? Dan is een WiFi-voucher inbegrepen.

Fotografie

 

Op de openingsdag (dinsdag 13 maart) loopt een professionele Materia-fotograaf rond om het event in beeld vast te leggen. Deze foto’s (met Material Xperience-logo) worden jullie na het event kosteloos ter beschikking gesteld.

 

Wil je tijdens Material Xperience gebruikmaken van onze professionele fotograaf voor bijvoorbeeld promotionele foto’s van jullie stand of team? Neem dan hier contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Exhibitors- en VIP Lounge, Prepaid cateringcard

 

Exhibitors- en VIP Lounge

Buiten de beurshal bevindt zich op de eerste verdieping (zie plattegrond) de Exhibitors’ Lounge. Deze is exclusief voor onze exposanten, je kunt hier een lunch nuttigen, een drankje doen, maar ook met je relaties rustig in gesprek te gaan.

 

De VIP Lounge bevindt zich in het midden van de beursvloer, deze is alleen toegankelijk voor de aangrenzende exposanten.

 

Prepaid cateringcard

Jullie standbemanning krijgt een prepaid cateringcard met € 100,- saldo. Met de cateringcard kunnen zij eten & drinken kopen in de Exhibitors’ Lounge, bij de cateringpunten op de beursvloer, het restaurant in de centrale hal van Ahoy en in de VIP-Lounge. LET OP: de prepaid cateringcards kunnen in het organisatiekantoor worden opgehaald na oplevering van jullie stand (zie hoofdstuk “Standpresentatie”), voor in ontvangstname is een handtekening vereist.

 

Meer uitgegeven dan het totaal aan jullie beschikbaar gestelde prepaid tegoed? Dan wordt het verschil na afloop van Material Xperience aan jullie gefactureerd door Ahoy. Eventueel resterend tegoed op jullie prepaid cateringcard(s) is niet-restitueerbaar.

 

Dinerbonnen voor het exposantenbuffet (woensdag 14 maart) kunnen niet met de cateringcard worden betaald.

 

Het aantal prepaid cateringcards dat jullie ontvangen is afhankelijk van welk type stand jullie hebben gekozen (bekijk hier) jullie aantal prepaid cateringcards).

Standpresentatie

 

Inleiding

Het grote succes achter Material Xperience is het zogenaamde “Curated Tradeshow”-format van de beurs. Exposanten maken deel uit van een totaalconcept, waarin de beleving en informatie-/inspiratiebehoeftes van onze bezoekers centraal staan. Materia biedt jullie een krachtig en effectief platform waarbinnen een aantal belangrijke basisprincipes gelden. Principes die hun waarde de afgelopen 12 jaar voor onze exposanten hebben bewezen en die we samen met jullie gaan toepassen om tot een effectieve standpresentatie te komen.

 

Onze basisprincipes

PRINCIPE 1. Jullie materialen staan centraal: De bezoeker wil met alle zintuigen in aanraking kunnen komen met nieuwe materialen. Logo’s en pay-offs zijn daarom secundair aan jullie presentatie, jullie materialen spelen de hoofdrol in jullie stand.

 

PRINCIPE 2. Jullie stand heeft een open karakter: De bezoeker wil op ontdekkingsreis op de beursvloer en snel contact kunnen leggen met de exposanten. Hoe opener jullie stand, hoe meer bezoekers deze trekt. En hoe meer bezoekers, hoe meer leads.

 

PRINCIPE 3. Jullie stand is om door een ringetje te halen: Geen doelgroep zo kritisch als architecten en designers. Is je standpresentatie verzorgd, dan schept dat vertrouwen bij jullie doelgroep en vergroot je de kans op nieuwe projecten. Het tegenovergestelde is ook waar; bijna geen ontwerper schrijft materialen voor van een fabrikant die een standaard, onverzorgde en rommelige standpresentatie heeft. Gebruik van rolbanners, standaard meubilair etc. is daarom niet toegestaan.

 

PRINCIPE 4. Jullie stellen de bezoeker centraal: Aandacht van onze bezoekers trek je door nieuwe materialen te laten zien en uit te stralen dat de bezoeker welkom bij jullie is. Verbied daarom in jullie stand het gebruik van smartphones (m.u.v. scannen van leads), zorg dat standbemanning netjes en verzorgd oogt (en handelt) en gebruik liever geen zitmeubilair in je eigen stand (hiermee faciliteer je namelijk een ongewenste passieve houding van jullie standbemanning).

 

Onze stands

Cubical 1/8 Cubical 1/4 Cubical 1/2 Cubical 1/1
       
·  4,5 m2

·  Lichtgrijs vilt tapijt

·  Presentatiekubus 1×1 m

·  1x logobordje A3

·  Egaal aangelicht

·  Max. 1 persoon standbemanning

·  9 m2 (ca. 3×3 m)

·  Lichtgrijs vilt tapijt

·  Pergolastand, zwart

·  Max. 1 achterwand

·  1x logobordje, ca. 50×70 cm

·  Egaal aangelicht

·  Max. 2 personen standbemanning

·  18 m2 (ca. 3×6 m)

·  Lichtgrijs vilt tapijt

·  Pergolastand, zwart

·  Max. 2 achterwanden

·  2x logobordje, ca. 50×70 cm

·  Egaal aangelicht

·  Max. 4 personen standbemanning

·  36 m2 (ca. 6x6m)

·  Lichtgrijs vilt tapijt

·  Pergolastand, zwart

·  Max. 4 achterwanden

·  4x logobordje, ca. 50×70 cm

·  Egaal aangelicht

·  Max. 8 personen standbemanning

download richtlijnen download richtlijnen download richtlijnen download richtlijnen

 

Extra stopcontacten, lichtspots, meubilair (balies en krukken), etc., bestel je via onze webshop

 

 

Jullie standontwerp indienen

Graag helpen we je om een zo’n optimaal mogelijk resultaat te behalen met jullie deelname aan Material Xperience. We vragen jullie een standontwerp in te dienen dat voldoet aan de 4 basisprincipes zoals hierboven omschreven. Om het je makkelijk te maken, kun je hierboven de ontwerprichtlijnen downloaden. Als je deze volgt, is de kans groot dat je ontwerp voldoet aan de Material Xperience-principes.

 

Het standontwerp zal door ons worden beoordeeld, na onze goedkeuring kunnen jullie overgaan tot de productie van jullie stand. Upload hier je standontwerp (Deadline 15-1-2018).

 

Adviessessies op kantoor Materia

Ons ontwerpteam kan jullie helpen bij het ontwerpen van een effectieve standpresentatie. Heb je hulp nodig van een van onze ontwerpers? Kom dan naar één van vier onze adviessessies in december of januari op ons kantoor in Naarden. Klik hier om je aan te melden.

 

Oplevering van de stand op de beurs

Jullie stand wordt op de opbouwdag (maandag 12 maart) samen met jullie (standbouwer) opgeleverd om er zeker van te zijn dat jullie stand is uitgevoerd overeenkomstig het door ons goedgekeurde ontwerp. Na oplevering van de stand kunnen jullie maandag 13 maart of dinsdagochtend 14 maart alle benodigde spullen voor jullie standbemanning (cateringcards, parkeerkaarten, badges, etc.) ophalen bij het organisatiekantoor.

Prints (achterwand)

 

Wil je een eigen visual op jullie achterwand, dat kan! Klik hier voor meer informatie. Je eigen geprinte achterwand(en) bestel je via onze webshop.

Bezoekerswerving & Leadscanning

 

Bezoekerswerving

Het succes van de beurs wordt mede bepaald door de inspanningen van de exposanten om bezoekers te werven. Iedere exposant krijgt daarom een unieke registratielink en gedrukte uitnodigingskaarten om relaties mee uit te nodigen.

 

Ter ondersteuning van jullie bezoekerswerving stellen wij ook campagnemateriaal en digitale banners ter beschikking. Deze kun je hier downloaden. Vergeet vooral niet Material Xperience te promoten via social media. #MX2018 #materialxperience

 

Inspiratie nodig voor jullie bezoekerscampagne? Bekijk hier ons webinar met tips & tricks voor exposanten.

 

Leadscanning

Voor de voorregistratie van bezoekers maken we gebruik van bezoekersregistratiesysteem Invitado. Bezoekers ontvangen bij aankomst op de beurs een persoonlijke badge met een streepjescode. Wil je de mogelijkheid om op jullie standbezoekers te scannen door middel van een leadscanner? Bestel de Leadscan-app hier.

 

Hebben jullie een pluspakket afgenomen (controleer hier)? Dan is de leadscan-app inbegrepen.

Timetable

 

Opbouw

 

07:00-23:00      Maandag 12 maart 2018

 

Openingstijden beurs

 

10:30-18:30      Dinsdag 13 maart 2018 (exposantenborrel 18:30-19:30 uur)

 

10:30-20:30      Woensdag 14 maart 2018 (avondopening)

 

10:30-17:30      Donderdag 15 maart 2018

 

Afbouw

 

17:30-23:00      Donderdag 15 maart 2018

 

08:00-13:00     Vrijdag 16 maart 2018

 

 

Jullie standbemanning heeft op alle beursdagen 1 uur vóór openingstijd en 1 uur na sluitingstijd toegang tot de beurs.

Hospitality

 

Het succes van jullie beursdeelname wordt voor een belangrijk deel bepaald door de positieve ervaring van de bezoeker. De filosofie hierachter is: bij Materia stap je een andere, inspirerende wereld binnen. Voor een optimale bezoekerservaring hebben we daarom een paar richtlijnen opgesteld. Jullie standbemanning heeft alle aandacht voor onze bezoekers; het draait om hen. De stand en het witte tapijt blijven “clean” en opgeruimd (geen losse rommel en afval) zodat alle aandacht naar jullie mooie materialen gaat. Voor de momenten die jullie standbemanning nodig heeft om even te eten of mail te checken, gebruiken zij de daarvoor aangewezen cateringplekken & exposantenlounge. Jullie stand blijft altijd bemand tijdens beursopeningstijden. We tonen respect en gastvrijheid aan onze bezoekers, dus de opbouw van de stand dient gereed te zijn voor opening van de beurs, de afbouw van de stand start pas na sluitingstijd van de beurs.

Opslag & logistiek

 

Heb je logistieke ondersteuning nodig tijdens het op- en afbouwen van je stand of heb je opslagcapaciteit voor je beursmaterialen nodig? Lees dan dit document of neem contact op met Michel Oud.

 

Wil je voor tijdens de beurs een locker of een balie huren? Deze kun je bestellen via onze webshop

 

Hebben jullie een pluspakket afgenomen (controleer hier)? Dan is een locker voor jullie standbemanning inbegrepen. Het aantal lockers dat jullie krijgen is afhankelijk van welk type stand jullie hebben gekozen (bekijk hier) jullie aantal lockers).

Webshop

 

Om je aanwezigheid op de beurs te optimaliseren, kun je verschillende extra producten en diensten bestellen via onze webshop. De deadline voor het bestellen van extra’s is 15-2-2018.

 

In de week na 15 februari worden de eventueel door jullie bestelde extra’s gefactureerd. Deze factuur dient te zijn voldaan voor aanvang van de beurs.

Algemene voorwaarden

 

De algemene voorwaarden van Material Xperience zijn hier beschikbaar.