MaterialDistrict Utrecht 2022 vindt plaats op 5, 6 en 7 april in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. De afgelopen 15 jaar is het evenement uitgegroeid tot dé plek waar (interieur)architecten en fabrikanten elkaar ontmoeten. Afgelopen editie trok het evenement 7501 bezoekers waaronder gerenommeerde (design)bureaus, (interieur)architecten, R&D- en designprofessionals, voorschrijvers, studenten, brandmanagers, inkopers en andere (materiaal)professionals uit de wereld van ruimtelijke vormgeving. De ruimtelijke expositie-achtige opzet van de beursvloer en de hoge kwaliteit van de standpresentaties zijn de basis van het succes.

 


Kwaliteit staat centraal

Maar het belangrijkste onderdeel van het succes van MaterialDistrict is het aanbod van exposanten. Fabrikanten, importeurs, agenten en ontwerpers van (bouw)materialen tonen op MaterialDistrict hun nieuwste producten aan het vakpubliek. Onder andere materialen voor vloeren, wanden, plafonds, gevels, daken, meubel- en interieurbouw en buitenruimtes zijn te vinden op MaterialDistrict.


Adviescommissie

Om de kwaliteit van het evenement te bewaken, is er een adviescommissie die de ons helpt met de selectie en beoordeling van deelnemers. We streven naar een uitgebalanceerd deelnemersveld met een goede verdeling van segmenten en stijlen. Daarnaast is de kwaliteit van de merken en producten belangrijk. Alle aanmeldingen worden dan ook zorgvuldig beoordeeld op innovatie, duurzaamheid en design. Zo houden we MaterialDistrict toonaangevend en inspirerend voor onze bezoekers.


Inschrijfprocedure

Ben je geïnteresseerd in deelname aan MaterialDistrict Utrecht? Vul dan het aanvraagformulier in. Je ontvangt dan bericht van ons met informatie over deelname aan de editie van 5-7 april 2022. Aanvragen van nieuwe deelnemers worden beoordeeld op sector, product en stijl. Bestaande deelnemers hebben voorrang bij inschrijving.


Plattegrond

De meest recente plattegrond met deelnemers en nog beschikbare locaties kun je hier downloaden (pdf).

 

Innovation Partners & Startups

Materiaalfabrikanten, -ontwerpers en kennisinstellingen die op de gebieden Circulariteit, Wellbeing (gezond bouwen) en/of Energietransitie (materiaal)innovaties hebben ontwikkeld, kunnen een aanvraag doen om MaterialDistrict Innovation Partner te worden. Deze partners krijgen extra exposure op de beursvloer en kunnen in het geval van startups subsidie krijgen op hun deelname.

Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Contact

Wij helpen materiaalfabrikanten, materiaalontwerpers en kennisinstellingen graag met het in contact komen met voorschrijvers. Is materiaalinnovatie top of mind in jouw bedrijf en zijn (interieur)architecten een belangrijke doelgroep voor jullie? Neem dan contact met ons op! We leggen je graag persoonlijk uit wat MaterialDistrict voor jouw bedrijf kan bereiken.

 

Lottie de Wit-Beemer
lottie@materialdistrict.com
+31 (0)6 319 682 44


Jeroen van Oostveen
jeroen@materialdistrict.com
+31 (0)6 264 861 68