Hard of zacht: aan de vloer worden hoge eisen gesteld. Slijtvast en onderhoudsvrij, akoestisch, isolerend, verwarmend en zelfs communicerend. Wat dacht je van tapijt dat geuren neutraliseert of fijnstof absorbeert? Daarnaast vergt circulair bouwen weer lijmloze, inwisselbare oplossingen, en groeit de vraag naar biobased grondstoffen. Een uitdaging voor de producent, en een walhalla voor de architect die steeds vaker uit custom made vloeren kan kiezen. De grootste ontwikkeling is wel het “mixen” van materialen en eigenschappen, als een soort ideaal recept, waardoor een waar “fusion”-aanbod ontstaat. Het uiterlijk van hout, het onderhoudsgemak van kunststof of keramiek en de akoestiek van textiel. Of de warme uitstraling en akoestiek van tapijt, maar te dweilen als een gladde vloer. De probleemloze, ideale vloer voor ieder budget wordt werkelijkheid!

Primeurs MX 2017

Arturo introduceert nieuwe gietvloer

Arturo Parlare is een nieuwe gietvloer die je afhankelijk van de lichtinval en positie in de ruimte telkens anders waarneemt. Subtiele kleurnuances zorgen voor een natuurlijke uitstraling en maken elke vloer uniek!

Bezoek de stand van Arturo (A15) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.arturoflooring.nl

Donkersloot lanceert nieuwe vloer- en wandtegels

3D-wandtegels gemaakt van hergebruikte materialen én een nieuw type vilten vloertegel die spanningsvrij in één richting gelegd kan worden zijn de laatste primeurs van deze fabrikant.

Bezoek de stand van Donkersloot (A23) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.donkersloot-tapijt.nl

Forbo introduceert twee nieuwe types vloerbedekking

De Marmoleum Solid-collectie is een verzameling van vijf individuele texturen die de basis vormen voor het creëren van pure, onderscheidende en eigentijdse ruimtes. Sphera wordt geproduceerd volgens de groenste methoden en met de nieuwste technieken, dat resulteert in een vloer van extreem hoge kwaliteit.

Bezoek de stand van Forbo (A2) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.forbo-flooring.nl

IVC Group introduceert haar eerste los te leggen luxe vinylvloeren

DMatrix is een baanbrekende collectie van modulaire luxe vinyltegels en -planken, die los en flexibel gelegd kunnen worden. Ook introduceert zij het innovatieve concept van Moods, waarmee men een persoonlijke draai aan de vloer kan geven door 8 innovatieve formaten.

Bezoek de stand van IVC Group (A7) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.moduleo.nl

modulyss introduceert Fashion&: karaktervolle tapijttegelcollectie

6 stijlvolle tapijttegel-looks in 36 trendkleuren, goed voor oneindig veel combinatiemogelijkheden: Retro, Pop, New Natural, Scandinavian, New Luxury of Grey. Welk stijltype kies jij?

Bezoek de stand van modulyss (A14) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.modulyss.com

Nora lanceert twee nieuwe rubber vloerbedekkingen

De nieuwe rubber vloerbedekkingen norament 926 arago en noraplan lona bieden volledig nieuwe designmogelijkheden! De meest uiteenlopende grafische designs kunnen in de vloerbedekking worden geïntegreerd dankzij een speciaal productieproces.

Bezoek de stand van Nora (A11) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.nora.com

wineo introduceert een nieuwe variant vloersysteem

PURLINE wineo 1000 is een duurzaam en milieuvriendelijk vloersysteem. Naast de gelijmde versie is er nu ook een variant die je eenvoudig in elkaar kunt klikken!

Bezoek de stand van wineo (A22) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

www.wineo.de/en

Roofs & Facades

Walls & Ceilings

Printing & Customisation