De gevel is de “smoel”, het meest beeldbepalende deel van een gebouw, met het dak als “vijfde gevel” waar zoveel mogelijk functies geïntegreerd worden. Die gevel wordt steeds groener, interactiever en transparanter. Daarmee lijkt het ook steeds meer op een echte huid: daglichtregulerend, isolerend, zuiverend, vochtregulerend, zelfreinigend en zelfreparerend en vooral energieopwekkend. De EPC wordt om de paar jaar weer verlaagd wat een uitdaging is voor efficiënte verwarming en koeling, ventilatie, gebruik van natuurlijke warmtebronnen en geïntegreerde onzichtbare zonne-energieoplossingen. En dat alles vooral met een eigen identiteit en karakter. Van zwaar massief beton of natuursteen, tot licht en luchtig staal en energieopwekkend glas, van warm, vertrouwd, natuurlijk, verduurzaamd, lokaal hout, tot vrolijk robuuste baksteen, van industrieel zink en aluminium, tot complex 3D-gevormd composiet of strak, maagdelijk pleisterwerk: de groeiende keuzes beloven een dynamische omgeving!

Primeurs MX 2017

Architile introduceert nieuw keramisch gevelsysteem

Vidar ceramic shingle is gemaakt van de befaamde Westerwald-klei en is beschikbaar in zeven verschillende kleuren en vier verschillende structuren! Deze worden met een lichtgewicht hangsysteem bevestigd aan de gevel. Te gebruiken voor zowel nieuwbouw als renovatie van bestaande gebouwen.

Bezoek de stand van Architile (C9) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.architile.nl

Brinkman Baksteencentrum introduceert een nieuwe type gevelsteen

ClickBrick Binair heeft een opvallende vorm die leven in de gevel creëert, variërend van 100% gebruik, tot gevelaccenten en detailleringen. De steen maakt het mogelijk om een ongeëvenaard dynamisch spel in kleur, licht, schaduw, absorptie en reflectie te creëren.

Bezoek de stand van Brinkman Baksteencentrum (C4) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.brinkmanbaksteencentrum.nl

Creative Cladding lanceert een nieuw gevelpaneel

Samen met Kunradersteengroeve uit Voerendaal, de enige hardsteengroeve in Nederland, heeft Creative Cladding een gevelpaneel ontwikkeld van restmateriaal uit de groeve, dat eerder nog niet werd benut. De panelen worden gemaakt in diverse texturen en vormen, zelfs gebogen!

Bezoek de stand van Creative Cladding (C6) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.creativcladding.nl

Glazing Vision lanceert nieuwe rooflight

De Sliding Box is een doorbraak op het gebied van dakterrastoegang! Deze stijlvolle elektrisch bediende glazen dakterrastoegang zorgt ervoor dat men eenvoudig en rechtstandig via de vaste trap naar het dakterras kan lopen als de dakhoogte beperkt is.

Bezoek de stand van Glazing Vision (C15) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.glazingvision.nl

Metaglas lanceert twee nieuwe raamsystemen

Het nieuwe MethermoXL 3-delige schuifsysteem en het nieuwe stolp-draaikiepraam geven antwoord op de roep van architecten naar meer ontwerpvrijheid in transparantie.

Bezoek de stand van Metaglas (C3) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.metaglas.nl

Moso lanceert nieuw product voor gevelbekleding en meubels

Bamboo N-finity is een massieve bamboe balk die is geïmpregneerd voor buitengebruik en kan worden toegepast in gevels en meubels. Het materiaal is beschikbaar in lengtes tot bijna 6 meter! Deze uitzonderlijke lengte wordt bereikt door de bamboe-strips aan elkaar te bevestigen met een gepatenteerde haakverbinding.

Bezoek de stand van Moso (C19) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.moso.eu

Roba Metals lanceert reeks roestvaststalen platen met bijzondere finishes

Granex is geglaspareld en Vortex richtingloos geslepen en kan in combinatie met het aanbrengen van kleur door middel van een chemisch proces bijzonder spannende resultaten opleveren.

Bezoek de stand van Roba Metals (C28) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.robametals.com

Technowood lanceert nieuwe productlijn

De producten van Technowood lijken op echt hout, maar bestaan eigenlijk uit een aluminimum of GRP basis bekleed met echt houtfineer, waardoor het niet van echt te onderscheiden is!

Bezoek de stand van Technowood (C29) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.technowood.com.tr

Walls & Ceilings

Floors

Printing & Customisation