De meest directe omhulling vraagt om sfeer, akoestiek en flexibiliteit. Graag onderhoudsvrij, kras-, vlek- en stootbestendig maar vooral mooi. Van groene wanden en natuurlijke materialen als hout, bamboe, leem en kurk voor een rustgevende, vocht- en temperatuurregulerende omgeving, tot kleurrijk behang, pleister of verf, van akoestische textieloplossingen tot transparante, interactieve, glazen varianten. De akoestische werking van microperforatie biedt harde materialen weer volop mogelijkheden. Het plafond kan zelfs lichtgeven, daglicht simuleren, of loopt naadloos over in de wand en vloer. Functionaliteit, gebruiksgemak en esthetiek worden steeds meer geïntegreerd.

Primeurs MX 2017

Arpa lanceert nieuwe kleuren en diktes van hun zelfherstellende materiaal

FENIX NTM is nu verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren, vijf nieuwe diktes, en de volkern variant kan worden geleverd met twaalf verschillende kernkleuren.

Bezoek de stands van Arpa (D10 & D13) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.arpaindustriale.com

EASY Noise Control lanceert een nieuw type akoestisch paneel

WAVY Acoustic zijn innovatieve, flexibele, geluidsabsorberende panelen op basis van hout. Dankzij de slimme inkepingen in het materiaal kunnen ontwerpers en architecten zelf de vorm te bepalen.

Bezoek de stand van Easy Noise Control (D5a) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.easy-noisecontrol.nl

Finsa lanceert een nieuwe decorcollectie

Melamine die voelt als echt leer? Het kan met Nude! Dit materiaal heeft een leerstructuur met een matte afwerking en een unieke soft touch: net alsof je echt leer aanraakt.

Bezoek de stand van Finsa (D17) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.finsa.com

Kobe introduceert twee innovatieve soorten wandbekleding

Heritage Wood is zo uniek en speciaal omdat de structuur van het materiaal op dusdanige wijze is gemaakt dat het niet alleen voor het oog, maar ook voor de tast op echt hout lijkt. Ook heeft het antibacteriële eigenschappen dat hout niet kan bieden. Fortuna Silk voelt als zijde en wordt gekleurd met de ‘MYLAR’-techniek.

Bezoek de stand van Kobe (D25) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.kobe.eu

Maiburg lanceert vier nieuwe materialen

Alvic Luxe en Alvic Zenit zijn respectievelijk glanzend en mat MDF-plaatmateriaal, dat al in de fabriek afgelakt is. Ook nieuw zijn van de Kaindl-lijn de reeks BetonArt, met betonstructuren, en ENDgrain, die de jaarringen van hout laten zien.

Bezoek de stand van Maiburg (D19) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.maiburg.nl

Michel Oprey & Beisterveld introduceert nieuwe kleuren en diktes van Neolith

De nieuwe compacte gesinterde materialen hebben een verbluffende gelijkenis met natuursteen! Ze bieden veel mogelijkheden en vrijheid voor het creëren van eenheid, kennen een eenvoudige verwerking en hebben een minimaal aantal voegen, dat veel voordelen met zich meebrengt voor esthetiek en hygiëne.

Bezoek de stand van Michel Oprey & Beisterveld (D11 & D14) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.mo-b.nl

Vescom introduceert nieuwe meubelbekleding

De nieuwe soorten meubelbekleding combineren de zachte en aangename uitstraling van textiel met de functionele eigenschappen van vinyl meubelbekleding. Scott heeft een fijne weefstructuur die doet denken aan linnen en Jemo is de bijpassende ton-sur-ton uni met een lichte glans.

Bezoek de stand van Vescom (D20) tijdens Material Xperience 2017 voor meer informatie.

 

www.vescom.nl

Roofs & Facades

Floors

Printing & Customisation