Waarom bezoeken?

MATERIALDISTRICT UTRECHT KONDIGT de 18e EDITIE AAN

Welke (bouw)materialen kunnen we maken van ‘afval’, wat zijn de nieuwste biobased materialen die ik kan gebruiken voor mijn volgende project, welke producten zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, wat zijn de laatste trends op materiaalgebied? MaterialDistrict Utrecht geeft je antwoord op al deze vragen en is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt.

De 18e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 12 tot en met 14 maart 2025 in Werkspoorkathedraal, Utrecht. Met presentaties van 150 fabrikanten, start-ups en ontwerpers, exposities met de nieuwste materialen en een line-up met 50 inspirerende sprekers, biedt een bezoek je de unieke kans om de nieuwste materialen en producten met eigen ogen te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en (interieur)architectuur.

“In een paar uur tijd krijg je een overview van de laatste trends op materiaalgebied”

Atto Harsta

“Ik ben overweldigd door alle mooie dingen die er zijn”

Iris van Asselt

MaterialDistrict Innovation Fund

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.

Materiaalexpositie

Alle 250 geselecteerde materialen van de jaarlijkse expositie vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook in 2024 zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Het lezingenprogramma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met een aantal vooraanstaande organisaties waaronder: PEFC Nederland, Biobased Creations, Fibershed, BNI, Biophilic Design Academy en Matter Technologies.

“Je moet echt komen kijken, er is zoveel dat je hier kunt opdoen aan inspiratie en mogelijkheden”

Arnold Sterk

BEKIJK FOTO’S

Benieuwd naar nog meer sfeerimpressies van MaterialDistrict Utrecht? Bekijk ons fotoalbum met alle prachtige stands en materialen van de 2024 editie.

BLIJF OP DE HOOGTE

Voor updates over het programma, exposanten en specials volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Schrijf je hieronder in op onze wekelijkse nieuwsbrief zodat je als eerste op een uitnodiging voor MaterialDistrict Utrecht ontvangt.